OntwikkelAcademie

OntwikkelAcademie

Gezocht een baan die bij me past. Boekrecensie door Adriaan Verkerk

Gezocht: een baan die bij me past! – Gerald Sturman

Gezocht: een baan die bij me past! door Gerald Sturman
Boekrecensie door Adriaan Verkerk

Dit is een erg leuk boekje om een start te maken met de zoektocht naar wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Het boek zelf kun je als werkboek gebruiken en dat verhoogt de bruikbaarheid enorm.

Gezocht: een baan die bij me past boekrecensie Adriaan Verkerk

Pluspunten:

  • Het boek kun je direct als werkboek gebruiken
  • Het boek is erg gebruiksvriendelijk

Aandachtspunten:

  • Het boek gaat niet over het proces nadat je ‘ontdekt’ hebt wie je bent, wat je wilt en wat je kunt (solliciteren e.d.)
  • Het boek bevat veel vragenlijsten; het zou iets meer inhoudelijke ‘body’ mogen hebben

 

 

Samenvatting op bol.com

“Een belangrijk deel van ons leven brengen we werkend door. Maar wie kan in alle eerlijkheid zeggen dat dat ook het leukste deel is? In Gezocht: een baan die bij me past! ga je met die vraag aan de slag. Plezier in je werk is belangrijk. Werk moet bij je persoonlijkheid passen. Bij je sterke en minder sterke kanten, bij wat je belangrijk vindt en bij wat je in je leven wilt realiseren. Pas als dat duidelijk is, kun je een baan vinden die bij je past. Gerald Sturman helpt je met dit boek een eind op weg.

Met uitgebreide vragenlijsten (onder andere ontleend aan de Myers-Briggs Type Indicator) ontdek je zelf je werkstijl, drijfveren, vaardigheden, waarden, innerlijke blokkades en verbeterpunten. En je stelt je eigen, unieke Persoonlijk Carrièreprofiel samen. Gezocht: een baan die bij me past! is een praktisch en aantrekkelijk werkboek dat een nieuw licht op jezelf en je carrièrekeuze kan werpen.”

 

Overige loopbaanboeken

Benieuwd naar andere boeken die je ook kunnen helpen met je loopbaanzoektocht? In onze bibliotheek vind je recensies van diverse loopbaanboeken en presenteren we onze top-3 (voor banenzoekers met en zonder werkervaring). Veel leesplezier!