OntwikkelAcademie

OntwikkelAcademie

Ontdek je sterke punten - boekrecensie door Adriaan Verkerk

Ontdek je sterke punten – Marcus Buckingham en Donald Clifton

Ontdek je sterke punten – Marcus Buckingham en Donald Clifton
Boekrecensie door Adriaan Verkerk

In onze maatschappij zijn we vaak bezig zijn met het verbeteren van datgene waar we slecht in zijn in plaats van het bekrachtigen waar we goed in zijn. Dit boek gaat hier uitgebreid op in. Het bevat een uitgebreide (online) vragenlijst om te ontdekken waar je goed in bent.

Ontdek je sterke punten boekrecensie Adriaan Verkerk

De plusputen van dit boek:

  • Het is een goede introductie in de zoektocht waar je goed in bent
  • Het boek bevat een theoretische uitleg over het belang van het focussen op je krachten

Wat aandachtspunten:

  • Een nieuwere versie is beschikbaar om te ontdekken waar je goed in bent (StrenghtsFinder 2.0)
  • Het is een opstapje, als je al wat meer gevoel hebt waar je goed in bent kun je beter het boek Benut je sterke punten kopen
  • Let op: Koop deze altijd nieuw, anders is de code in het boek waarschijnlijk al gebruikt

 

Samenvatting van het boek op bol.com:

“Het eerste interactieve managementboek, met online ondersteuning!

Omdat we veelal gefixeerd zijn op onze zwakheden, slapen onze talenten. Met behulp van een revolutionair programma ontdekt de lezer zijn sterke punten en mogelijkheden. Een studie van maar liefst twee miljoen mensen ligt hieraan ten grondslag.

Elk exemplaar bevat een uniek code die toegang biedt tot de website van StrengthsFinder© Profile, het ondersteunende internetprogramma met online feedback voor persoonlijk en zakelijk succes. 

Eerder verscheen bij Het Spectrum het boek ‘Weg met alle regels. Wat de beste managers anders doen’. Hierin wordt aangetoond dat de beste managers niets van vaste regels moeten hebben. Gebaseerd op diepte-interviews met meer dan een miljoen werknemers en meer dan 80.000 managers in 400 ondernemingen.

Marcus Buckingham is geboren in Engeland, studeerde aan de universiteit van Camebridge en is woonachtig in de V.S. Hij is onderzoeker bij `The Gallup Organization´, Amerika´s belangrijkste onderneming op het terrein van bedrijfs- en opinieonderzoek. Al meer dan vijftien jaar helpt hij zijn clienten om de meeste getalenteerde werknemers te vinden, te behouden en te ontwikkelen 

Co-auteur Donald O. Clifton is president van Gallup en oprichter van de Positive Psychology Movement in de V.S.”

 

Overige loopbaanboeken

Benieuwd naar andere boeken die je ook kunnen helpen met je loopbaanzoektocht? In onze bibliotheek vind je recensies van diverse loopbaanboeken en presenteren we onze top-3 (voor banenzoekers met en zonder werkervaring). Veel leesplezier!